Minigrisen Tom er verdens snilleste gris - donaldduck

Tom er den første i gristorien som er med i en Donaldhistorie.

Tom er 8 år gammel og bor på dyrefristedet Landerud Gård i Telemark. Minigrisen er den første i gristorien som er med i en Donaldhistorie. Han vant en velfortjent plass i Andeby i sterk konkurranse med over 400 andre kjæledyr.

I denne ukas Donaldblad har Ole, Dole og Doffen åpnet dyrehage i Andeby, hvor Tom er et av kjæledyrene som Donalds nevøer må passe på.

På Landerud Gård der Tom bor (på ekte) er det nesten hundre dyr som alle har fått en ny mulighet til å leve et godt liv. Her får alle dyrene leve på sine egne premisser, i ro og fred.

Minigrisen Tom kom til gården da han var 5 år gammel, fordi hans tidligere eiere ikke hadde mulighet til å passe på han lengre. Han er en snill, sjenert og matglad minigris.

Vinneren av vår konkurranse, minigrisen Tom.

Tom er litt redd for andre griser, så når han blir redd trenger han litt trøst. Kjæresten til Tom heter Pia og bor også på Landerud Gård. Pia er ikke så glad i Tom, derfor har de fremdeles hvert sitt soverom.

Selv om Tom er en minigris, er han ikke så veldig glad i sølebad. Er det en ting han er glad i, så er det mat og han er alltid utkikk etter sitt neste måltid.

Han er en smart minigris som lystrer på navnet sitt. Når matmor vil at Tom skal gå inn i fjøset, så sier hun bare at det er kvelden og Tom hører på det.

Vi har stilt Tom tre kjappe om Donald;

Hva synes du om å være med i Donald?

— Jeg synes det er så artig å være med i Donald! Donald har alltid vært en stor favoritt hos meg.

Hvem er din favorittfigur i bladet? De tre små griser? 

— Min favoritt er faktisk Guffen Gås. To av mine venner på Landerud Gård er to gjess som heter Nonstop Kanutten og Fastelavn. Jeg har det veldig gøy sammen med de to, selv om de bråker mye.

Har du en svinaktig hilsen til leserne? 

— Jeg vil bare oppfordre alle til å være snille og gode med alle dyr. Anbefaler alle å lese litt mer om griser kanskje, vi er så mye mer enn hva folk tror.

Sjekk ut noen av de kule tegningene av Tom i denne ukens Donaldblad: