Bokserier og bøker - donaldduck

Bokserier

Donald Duck-universet er stort, og vi tilbyr bøker og serier til en hver smak.

Donald pocket serie

Andepocket

Pocketserie som tar for seg historier fra en Andeby-karakter om gangen. F.eks Fetter Anton, Bestemor Duck eller Dolly. Perfekt underholdningslektyre for barn 10+!

Donald temapocket

Tematiserte bøker med lange historier. Hele 512 sider! Donald Pocket skaper leselyst og er en perfekt underholdningslektyre for barn 10+!

Carl Barks utvalgte Pocket

I denne pocketserien velges de beste Donald-historiene fra legenden Carl Barks. Hans historier fra Andeby er så gode at de med rette kalles klassikere.

Donald Duck duckifiserte klassikere

Donald Ducks duckifiserte klassikere er utvalgte verk, lettere omtolket med Donald og vennene hans i hovedrollene. Perfekt Duckifisert slik at de blir både spennende, morsomme og lærerike.

Dolly og Minni - superspioner

Dolly og Minni er superspioner! Mens de andre vennene til Dolly og Minni studerer vanlige fag, og er opptatt med vanlige ting som eksamner, forelskelser og venner, så er Dolly og Minni superopptatte med helt andre og farlige ting. De er nemlig superspioner!

Spookyzone

OLE, DOLE og DOFFEN blir Andeby skole offisielle ambassadører. En rolle som innebærer å besøke andre skoler over hele VERDEN! Men lite ante de at de samtidig ble DETEKTIVER.

Unge Donald Duck: Fantom og fjørfe

Donald går fremdeles på TØRT-akademiet og møter etter hvert mange av personene som skal bli hans venner for livet!

Donald Duck kokebok: Masse snadder!

Har du lagt merke til all den deilige maten som lages (og spises!) i Andeby? Selvfølgelig har du det! Der finner du de lekreste paiene, de saftigste kyllinglårene, de flotteste kakene og den herligste frukten. Den aller beste kokken (Bestemor Duck, så klart), og de som prøver alt for å bli enda bedre enn henne.

Les og lær

Lær matte, geografi og litteraturhistorie med Donald og vennene hans! Aldri før har læring vært så moro!

Donalds verdenshistorie

Bli kjent med verdenshistorien gjennom øynene til våre venner i Andeby. Serien består av totalt seks bøker; Oldtiden, Antikken, Middelalderen, Renessansen, Oppdagelsestiden og Moderne tid.

Donalds jordomseiling

Bli med som passasjer på en fornøyelig reise over seks bøker der ferden går til alle verdens hjørner. I førersetet sitter Donald og hans venner, de er garantister for din trivsel om bord.

Donald og vitenskapene

I selskap med Donald og vennene får du gjennom seks bøker en innføring i de viktige vitenskapene om alt det som former oss og livet på jorda – og universet!

Donalds litteraturhistorie

Er en bokserie som tar deg gjennom verdenslitteraturen på en morsom måte, i selskap med Donald og vennene hans. Du kan lese kjente verk som «De tre musketerer», «Romeo og Julie», «Jorden rundt på 80 dager», for å nevne noen.

Donald Duck i vikingenes fotspor

Denne praktboken har to deler. I første del kan du lese den spennende fortellingen om Osebergskipet, som avrundes med interessante fakta om vikingene. I den andre delen følger to klassiske Carl Barks tegneserier: Gullhjelmen og Donald Duck på Grønland.

Donald Duck in the wake of the Vikings

Dette er den engelske utgaven av Donald Duck i vikingenes fotspor.

Lange lesestunder

Her er bøker og bokserier som underholder deg i timevis!

Norsk Donald

Denne spennende nye bokserien tar mål av seg til å utforske den «norske Donald» – i videste forstand av begrepet. Dette betyr å vise fram hvordan utenlandske tegnere har fremstilt landet vårt i seriene, endenes reiser i Norge, forlagshistorien, de viktige oversetterne, donaldismen som fenomen, innenlandsk produksjon av Donald-historier … kort sagt alt som har gjort Norge til «Donald-landet».

Hall of Fame

Bokserien Hall of Fame er et galleri med de beste og mest populære bidragsyterne til Andeby-universet. Hver serieskaper blir presentert i en egen bok, noen av de viktigste blir representert med flere bøker. Bøkene inneholder interessante forord om den aktuelle serieskaperen og hans produksjon. Tegnestilen, temaene og komposisjonen er faktorer som skiller serieskaperne fra hverandre.

Carl Barks Andeby

Bokserie som samler alle de gode historiene laget av Carl Barks. Hver bok inneholder fortellinger og forsider fra en tidsperiode, hvor innholdet er satt sammen med lange og korte historier om hverandre. I tillegg følger en kort introduksjon til tittelhistorien og et humoristisk temakapittel «Hvem er hvem i Andeby».

Donald Duck & Co De komplette årgangene

Bokserie som inneholder tro kopi av alle Donald-bladene fra starten i 1948, hver bok har et forord der kjente personer skriver om sitt forhold til Andeby-universet.

Jeg Donald

Dette er en bearbeidet nyutgivelse av den legendariske store hvite Donald-boken fra 1974. Her er lange eventyrhistorier av Carl Barks, men også nyere mestere som Don Rosa, Vicar, Branca, Scarpa, Jippes og ikke minst det norske teamet Arild Midthun, Tormod Løkling og Knut Nærum, sistnevnte har også skrevet et underfundig forord.

Skrue McDucks Liv og levnet

Dette er en ny og utvidet utgave av klassikeren fra 1997. Her finner du Don Rosas komplette Skrue McDuck-biografi, bygget på absolutt alle fakta om Skrue som er nevnt i Carl Barks’ serier, tegnet i Rosas uforlignelige stil.

Disneys julaften

Et utvalg av Disneys julespesial som vises på TV hver jul. Her gjenfortelles de kjente kortfilmene, fra julenissens verksted til Donalds snøballkrig, samt lange tegneserier med Jungelboken og Tornerose. Det hele er presentert av Timmi Gresshoppe, og tekst og noter til melodiene fra TV-programmet følger med!

Carl Barks Beste

Praktbok i stort format! Tegneserier, forsider, oljemalerier, tegnefilmer og vitsetegninger fra den store tegneren som ville vært 120 år i 2021. Her finner du den legendariske Gullhjelmen, den norske favoritten om firkanteggene, og flere andre historier

Carl Barks og Don Rosa – originalene og oppfølgerne

I denne bokserien er klassiske Barks-historier satt sammen med Don Rosas oppfølgere, der han tar tak i hendelser som vi fikk lyst til å vite mer om da vi leste dem hos Barks, eller spinner videre på overraskende muligheter de ga. Seriene presenteres med bakgrunnshistorie og relevante forside- og plakatillustrasjoner, og i noen tilfeller andre mindre fortellinger som knytter an til hovedhistoriene. Forordene er skrevet av Don Rosa.

Floyd Gottfredson

Sammen med Walt Disney var det Floyd Gottfredson som skapte Mikke Mus. I 1930 ble ­ figuren introdusert for millioner av avislesere gjennom daglige striper og ukentlige helsider. De seks bøkene inneholder et kronologisk utvalg av Gottfredsons store produksjon. Lange sekvenser med spenningsfortellinger vises i sin helhet, ved siden av de beste vitsestripene. Seriene er nydelig restaurert til sin originale stripeform – dagligstripene i sort-hvitt, og søndagssidene i farger.